dimecres, 18 de novembre del 2009

UM diu NO al recinte firal en el Lluís Sitjar

Nadal i Grosske acusen Calvo d’haver pres la decisió de manera unilateral, sense consensuar-la amb els partits que formen l’equip de Cort. Pels socis del Pacte, la proposta no està tancada perquè el PSOE “no governa sol”

La decisió de la batlessa de Palma, Aina Calvo, d'ubicar el recinte firal a l'estadi Lluís Sitjar no ha agradat als seus socis de govern a Cort. Entre altres raons, perquè dilluns -quan es va fer públic l'anunci- ni UM ni el Bloc no tenien cap mena de constància d'aquesta proposta, que ni tan sols queda recollida en el pacte de governabilitat de Cort. Tant és així que el regidor d'UM Miquel Nadal acusà el PSOE d'haver pres la decisió de manera unilateral, sense comunicar-la a la resta de forces polítiques que integren l'equip de govern. "Desconeixem la proposta i entenem que no ha estat consensuada amb la resta de forces polítiques", destacà el regidor d'UM, Miquel Nadal. UM insistí que tant el recinte firal com la falca verda són "una prioritat". Al seu parer, el primer projecte s'ha de fer "sense més demora", però en un lloc acordat tant pels veïns com per la resta de partits. Alhora, la portaveu d'UM, Cristina Cerdó, argumentà que la decisió del PSOE de proposar l'espai que avui ocupa el Lluís Sitjar per emplaçar aquesta infraestructura suposaria perdre l'oportunitat històrica d'obrir definitivament una porta al parc de la Riera a tots als veïns de Son Cotoner, Serralta, Son Dameto i el Fortí. Aquestes barriades pateixen greus mancances d'equipaments culturals, socials, lúdics i esportius. "Igualment es deixaria perdre l'oportunitat de crear un segon pulmó per a tots els habitants de la nostra ciutat", remarcà Cerdó. El tinent de batle del Bloc, Eberhard Grosske, no va voler amagar la sorpresa que li provocà l'anunci de Calvo. "No ens n'ha demanat l'opinió. Ho vaig saber per la conferència de premsa", admeté. Amb tot, Grosske es mostrà obert a discutir sobre el tema, tant en l'àmbit polític com en el ciutadà. "És una proposta; cal estudiar-la i escoltar l'opinió que en tenen els veïns i què és allò que preveu la normativa". Pel Bloc, la decisió no està tancada per la manca de consens. Grosske entén que el projecte s'ha de dur al consell social i als consells de barri, i escoltar el teixit social. "Si no, faríem com feien els del PP. No només s'han d'escoltar les associacions, sinó també parlar amb els empresaris i els sindicats" abans d'escollir de manera definitiva l'opció del Lluís Sitjar. El projecte afectarà el parc de la Riera, els barris de l'entorn i el trànsit.

Cort no ha negociat cap acord amb els propietaris

Els socis de govern a Cort no han estat els únics a llançar retrets davant l'anunci "inesperat" de la batlessa Aina Calvo en referència a la nova ubicació del recinte firal a l'estadi Lluís Sitjar. Si dilluns la líder municipal assegurava que la proposta havia estat meditada amb els copropietaris dels terrenys de l'estadi, ahir mateix els desmentiments no es feren esperar. Mateu Alemany -el màxim accionista del Reial Mallorca, l'entitat propietària del major nombre d'accions del Lluís Sitjar (208 d'un total de 660 titularitats)- assegurava que "l'acord encara no està negociat amb els propietaris". Hi afegia que l'Ajuntament de Palma "s'ha precipitat" a l'hora de fer pública aquesta proposta. Alemany no fou l'únic a expressar aquesta disconformitat. El degà del Col·legi d'Arquitectes de les Illes Balears, Luis Corral, indicà que la posició que té el Lluís Sitjar és "d'una importància estratègica", perquè es troba just devora de la falca verda. "Entenem que el recinte firal allà no és la millor de les ubicacions. Aquest emplaçament hauria de donar suport al desenvolupament d'aquell barri i el recinte firal, precisament, no farà això". Per la seva banda, la Conselleria de Comerç es limità a dir que està supeditada a la decisió de Cort i que n'acatarà les ordres. Insinuà que els terrenys proposats pel Govern a Son Bordoy suposaven els mateixos tràmits urbanístics. El director general d'aquest departament, Pere Trias, confirmà que el PGOU té qualificats els terrenys com d'ús esportiu, però que la normativa permet destinar-ne un 45% a altres usos. En tot cas, Cort hauria de canviar el PGOU i incloure-hi equipaments administratius per acollir dependències de la Conselleria.
http://dbalears.cat/actualitat/Balears/um-diu-no-al-recinte-firal-en-el-lluis-sitjar.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada