dimarts, 14 de juliol del 2009

Caos a Sóller per mantenir un carrer per a vianants

La decisió política de deixar tancat al trànsit el carrer de la Lluna, tot i les nombroses obres, causa greus molèsties als conductors. Per sortir de la part alta del poble s’han de recórrer 4 km
Des del passat mes de maig la principal via comercial de Sóller, el carrer de la Lluna, és només per a vianants. Es tracta d'una antiga demanda dels negociants de la zona i de la majoria de ciutadans que s'ha fet realitat després d'una reforma integral. Ara bé, el tancament del carrer de la Lluna -en un moment en què, precisament, la ciutat està literalment ocupada per les obres però no s'ha posat en marxa cap reforma circulatòria dràstica- té un cost molt elevat per al trànsit rodat i, de rebot, per als vianants que passen per tots els altres carrers del centre, inclosa la plaça de la Constitució. Els darrers mesos Sóller ha viscut cada dia un vertader caos circulatori ja que, tot i les grans obres públiques que actualalment es duen a terme en nombrosos punts del nucli urbà, el Pacte ha decidit mantenir tancada la via comercial.
A més, la situació s'ha vist agreujada les darreres setmanes pel tancament de diversos carrers i camins, com el de la Figuera, el de Can Tomàtiga i, aquesta mateixa setmana, la cèntrica via Bauzà, a causa d'unes actuacions del fons estatal. Una altra artèria important, la travessa de les Fontanelles, es troba aïllada per la construcció d'una nova escola. Aquests tancaments suposen que alguns vehicles han de realitzar voltes de fins a 4 km per poder sortir del poble o per tornar al punt de partida si cometen la imprudència d'agafar el cotxe per anar a comprar.
L'oposició vol una reforma
Ja fa dos mesos que l'equip de Govern presentà als mitjans una completa reforma circulatòria, possible només des de l'obertura d'un nou pont sobre el torrent major (ara ja en servei) i encaminada a una única finalitat: mantenir el carrer de la Lluna només per a vianants, un compromís polític del Pacte. Tot i això, aquesta reforma encara no s'ha posat en marxa per raons que no s'han explicat. L'oposició, el PP, assegura que "l'única solució és tornar a obrir el carrer de la Lluna al trànsit, si més no durant les hores de trànsit més intens". Aquesta és l'opinió del regidor del PP Josep Ll. Casasnovas, que durant l'anterior legislatura fou responsable de circulació i Policia. Casasnovas diu que el PP "no té cap fórmula màgica, però sembla elemental que l'equip de Govern ha d'aplicar ja la reforma circulatòria i invertir el sentit dels carrers de Sant Jaume i d'Isabel II per tal de proporcionar una sortida ràpida des de la zona de Biniaraix i la part alta del poble cap a Palma", una solució que el Pacte té en compte, però que no ha aplicat argumentant que mentre durin les obres del pla estatal no es pot posar en marxa l'esperada modificació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada