dimecres, 8 de juliol del 2009

Ofertes del 50% per recuperar vendes

La temporada de rebaixes d’estiu es va inaugurar ahir de manera oficial amb una gran afluència de públic al carrer, encara que amb més prudència a l’hora de comprar
M. Ramis/ Agències
L'espectacle i les rebaixes han atret nombrós públic al centre de Ciutat. El 50 és, sens dubte, un dels nombres més repetits als aparadors de les tendes de Palma, ja que acompanya la majoria de cartells de rebaixes. I és que ahir començà oficialment el període d'estiu, que durarà dos mesos i que per a la majoria de comerciants suposa una gran esperança per tal de recuperar vendes, especialment en relació amb el mes passat perquè, tal com comentaven ahir alguns representants del sector, "ha estat molt dolent". Així, amb l'objectiu de remuntar i de poder fer calaix, aquestes rebaixes es poden qualificar "d'agressives" si pensam que el primer dia la majoria de botigues oferia descomptes que arribaven al 50%. En aquest sentit, el president de la petita i mitjana empresa de Mallorca, Bernat Coll, corroborà aquestes xifres, "inusuals -assegurà- en el comerç minorista". En la mateixa línia, el president de l'Associació de federacions d'empresaris de comerç de les Balears (Afedeco), Bartomeu Servera, es mostrà confiat que "es pugui donar sortida a l'estoc", tot i que durant les darreres setmanes molts d'establiments ja n'han tret. Des de Pimeco esperen que les vendes es concentrin en els primers i, per això, ahir dematí organitzaren una cercavila pel Sindicat de Palma, "a fi d'animar la gent perquè surti al carrer". De fet, tant la regidora de Comerç i Consum de l'Ajuntament de Palma, Joana Maria Borràs, com Bernat Coll, presents a l'espectacle, animaren tothom a fer les compres en el petit i mitjà comerç. En la mateixa línia insistí el gerent de l'Institut d'Innovació Empresarial, Àngel Pujol, que recalcà la importància "de crear un ambient de confiança entre els consumidors". De la mateixa opinió fou la consellera de Comerç del Govern, Francesca Vives, que valorà positivament la iniciativa de Pimeco d'inaugurar les rebaixes al carrer, com tambné "l'esforç que es du a terme per motivar els clients". Així mateix, Vives manifestà que "esper que aquest període serveixi per pal·liar la contracció que ha patit el consum per l'actual conjuntura econòmica".
Prudència
Tot i que des de primera hora d'ahir es podia veure molta gent pels principals carrers comercials de Ciutat, mirant i tornant a mirar les tendes, des de Pimeco preveuen que es facturi un 10% menys que l'any passat i, quant al comportament dels clients, asseguren que "s'hi observa més prudència". I és que enguany s'hi miren més a l'hora de comprar, encara que, com asseguraven alguns botiguers, "hi ha molta gent que fa temps que espera les rebaixes". No obstant això, la majoria de comerciants espera que el proper cap de setmana sigui un dels màxims puntals de la temporada.
Grans magatzems
També des d'El Corte Inglés preveuen una gran afluència de públic el cap de setmana, tot i que ja es mostraren optimistes després del primer dia de rebaixes i calcularen unes "vendes similars a les del 2008". A més, des d'aquesta gran superfície no esperen que la crisi tingui un efecte especial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada